Petr Marada
Oblast: Morava
Podblast: Slovácká
Sídlo: Mikulčice
Profilové víno:
Roční produkce lahví:
Web: vinomarada.cz
Navazujeme na rodinnou tradici zemědělství, kdy vinařství bylo vždy historicky nedílnou součástí hospodářství. Tento odkaz předků nás zavazuje k tvrdé a poctivé práci, bez níž dobré víno nelze vyrobit.
Hospodaříme na vinicích v bio režimu z lásky k půdě a pokoře k přírodě. Kvalita hroznů révy vinné pěstovaných v bio režimu je nezpochybnitelně vyšší. Při výrobě vína upřednostňujeme fyzikální postupy nad chemickými a dáváme vínům čas na zrání a přirozenou vinifikaci.
Filosofie vinařství: spočívá v jednoduchosti a včasnosti daného zásahu - Méně je více.
Vínům dáváme čas a prostor pro rozvinutí jejich skutečných vůní a chutí bez zbytečných zásahů. Specializujeme se tudíž spíše na vína suchá, s důrazem na čistotu odrůdy a vlastní osobitost. Bílá vína zrají v nerezových tancích, vybrané šarže i v dubových či akátových sudech. Červená vína téměř všechna projdou přirozenou vinifikací v dřevěném sudu. Od r. 2013 vyrábíme šumivá vína vzniklá primární fermentací a sekty vzniklé sekundární fermentací. Oba způsoby jsou vyráběny metodou champagne-kvašeno v láhvi.